Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Klacht over Wilma Petersen

Gepubliceerd op 26-09-2021 en laatst gewijzigd op 26-09-2021

Klacht over Petersens reactie onder een van mijn blogposts

Wilma Petersen is werkzaam aan de Universiteit Twente, en heeft op een van mijn blogposts gereageerd met haar universiteits-emailadres als afzender.

Onderstaand de email die ik aan de secretaris van het College van Bestuur heb gestuurd hierover.

Klacht

Geachte mw. Wichman,

Bij deze wil ik een klacht indienen tegen uw medewerker Wilma Petersen,
technisch staflid bij de vakgroep Biomedical Photonic Imaging van de
Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Op grond van de Awb artikel
9:1 ben ik daartoe gerechtigd.

Ik stuur deze email Cc: aan mw. Petersen en aan de twee hoogleraren van
de vakgroep.

Mijn klacht behelst de reactie die mw. Petersen op 25 september jl. heeft ingediend op mijn blog “Daniël Debunkt” bij mijn eerste blogpost over Baudets bijdrage bij de Algemene Beschouwingen.

Zoals u uit de eerste bijlage kunt zien, heeft zij deze reactie ingediend met het emailadres van haar werk als afzender. Derhalve valt dit mijns inziens onder de “populairwetenschappelijke uitingen” zoals genoemd in artikel 1.1 lid 3 van de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit 2018 van de VSNU, die uw Universiteit ook ondertekend heeft.

Mw. Petersen afficheert zich uitdrukkelijk in haar reactie met haar (HBO)studie medische biochemie; uit haar persoonlijke pagina op de website van uw universiteit blijkt dat zij (mede)auteur is van tenminste 7 artikelen.

Vervolgens treedt zij echter in haar reactie op mijn blog de wetenschappelijke eerlijkheid en zorgvuldigheid met voeten in diverse van haar uitlatingen.

Gentherapie

Hoe je ook went of keert als mensen dat vaccin krijgen zijn ze dus een genetische gemodificeerd organisme want ze maken een vreemd eiwit.

Als ik dat idee van “gentherapie” volg, onderga ik ook gentherapie elke keer dat ik een virusje onder de leden heb en dat virus het mechanisme van mijn cellen kaapt om zichzelf te vermenigvuldigen.

Experimenteel

Dat het vaccin nog in proef fase is is ook waar want ze zitten nog steeds experimenten te doen of het kan op kinderen.

De diverse COVID-vaccins hebben keurig de klinische trials doorlopen en zijn toegelaten voor leeftijd 16+, en daarna hetzelfde voor de leeftijdsgroep 12-15. Maar omdat er nu trials zijn voor jongere kinderen, zijn ze in Petersens optiek plotseling ook “experimenteel” voor 12-plussers. Dat is een bizarre opvatting.

Lange-termijnbijwerkingen

Ook de bijwerkingen op lange termijn is nog niet bekend.

De mythische boeman van de lange-termijnbijwerking is een antivax-argument par excellence. Er is nog nooit een vaccin geweest dat lange-termijnbijwerkingen had en er is ook geen plausibel mechanisme hoe die zouden kunnen optreden.

A-status en medicatie

Het was alleen toegelaten omdat ze beweren dat het een A status virus is en geen medicatie voor is. Wat niet klopt.

Met die A-status is niets mis, COVID is dodelijker dan polio dat ook A-status heeft.

Er is inderdaad geen goed werkzame medicatie. Petersen noemt hier geen namen, maar ik vermoed dat ze doelt op HCQ of ivermectine. Beide zijn heel erg gehyped onder coronaskeptici en antivaxxers, maar nog immer onbewezen. Dexamethason is slechts in 25% van de gevallen werkzaam bij ernstige ziekte.

Een vaccin is uit der aard superieur aan een medicijn aangezien een vaccin ziekte voorkomt, en vervult derhalve een “unmet medical need”. In de VS is overigens het Pfizer/BioNTech-vaccin inmiddels definitief
toegelaten
.

Kinderen

Want waarom moeten kinderen die geen last hebben van het virus en de kans zo goed als nul is dat ze op ic komen.

Uit recente cijfers uit de VS blijkt dat 0,9% van de kinderen die besmet raken in het ziekenhuis worden opgenomen. Noem dat maar “geen last”.

Werkzaamheid

Want uit de infectie die te zien is in Israël die oplopen bij gevaccineerde mensen is te zien dat het vaccin niet werkt.

Mw. Petersen interpreteert de Israëlische cijfers fout. Zie mijn blogpost daarover.

Mutaties

Omdat het geen nut heeft om het vaccin te geven bij een snel muterende virus

Het SARS-CoV-2-virus muteert helemaal niet zo snel, en tot nu toe zijn de vaccins ook bij nieuwere varianten zoals de Delta-variant effectief tegen ziekte en ziekenhuisopname (zie bijvoorbeeld de Israëlische cijfers).

Naar mevrouw Petersen toe hoop ik dat op deze manier netjes al haar openstaande vragen beantwoord heb.

Als werkgever van Petersen hebt u een zorgplicht ten aanzien van haar gedragingen (artikel 4.3 lid 7 Gedragscode) en ik verzoek u dan ook passende maatregelen te nemen om verdere ontsporingen te voorkomen.

Eén gedachte over “Klacht over Wilma Petersen

  1. Goed zo!!! Goed gedaan.
    Ben wel benieuwd of ze het wel echt was, het schrijfniveau is niet echt van een gestudeerde iemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *