Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Simone Gold

Gepubliceerd op 21-04-2021 en laatst gewijzigd op 16-06-2022

Simone Gold kwam voor het eerst in de bekendheid eind juli, als een van de leden en oprichter van “America’s Frontline Doctors“, een groep (niet)artsen die een video met rare, onware claims maakten op de trappen van het Amerikaanse Hoogerechtshof.

Gold maakte zelf ook videos, in witte jas met de naam erop geborduurd, op straat met een ziekenhuis op de achtergrond. In deze video staat ze voor het Cedars Sinai ziekenhuis in Los Angeles:

Dit noopte het Cedars Sinai tot het opstellen van een persbericht waarin ze zeiden dat Gold alleen voor 3 weken in 2015 verbonden was aan het ziekenhuis.

Twee dagen later gaf ook het Centinela Hospital een persbericht uit dat Gold ook al enige jaren niet meer verbonden is aan hun ziekenhuis.

En nog een paar weken later volgt er ook een persbericht door het Providence Saint Joseph Medical Center, die zeggen dat Gold al meer dan 10 jaar niet meer aan het ziekenhuis verbonden is.

Op artsen-informatiesites als http://md.com en http://healthgrades.com staat dat ze SEH-arts is, maar niet bij welk ziekenhuis. De locale omroep KWCH heeft dat geprobeerd uit te vinden, maar dat is ze niet gelukt, en Gold belde niet terug.

Daarnaast heeft ze rond die tijd videos online staan waarin ze HCQ promoot en beweert dat ze dit aan patiënten met succes voorschrijft. Maar dat is niet het werk van een SEH-arts. En HCQ werkt niet.

Op 4 januari 2021 vinden we Simone Gold terug als ze een lezing geeft voor een Pinkstergemeente.

Vervolgens neemt Gold deel aan de bestorming van het Capitool op 6 januari, om de Senaat te verhinderen de verkiezing van Biden vast te stellen. De Washington Post heeft een video daarvan. Twee weken later is ze hiervoor gearresteerd.

Op 16 juni 2022 bericht Mother Jones dat Gold veroordeeld is tot 60 dagen gevangenisstraf. Zelf vindt ze dat teveel gezien haar “elite-opleiding”, terwijl de Rechtbank die juist tegen haar gebruikt in haar oordeel.

Kortom, Simone Gold heeft een nogal dubieuze achtergrond. Ze claimt SEH-arts te zijn, maar werkt aan geen enkel ziekenhuis, en doet uitspraken over haar “praktijk” die niet overeenkomen met haar specialisme en ze rebelleert gewelddadig tegen de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *