Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Danny op Straat: Kritische zorg

Gepubliceerd op 28-02-2021 en laatst gewijzigd op 11-03-2021

De “kritische” huisartsen Rob Elens en Felix Wissel lopen leeg voor de camera met een litanie aan drogredenen.

Het onderstaande is een live Twitter-draadje bij de aflevering “Kritische zorg” van Danny op Straat, op 5 november 2020, die huisartsen Rob Elens en Felix Wissel aan het woord liet. De uitlatingen zijn hier en daar enigszins ongenuanceerd.

Felix van der Wissel begint met de drogreden dat mensen gemiddeld 80 worden en dat de gemiddelde COVID-dode 80 is. Nee lul, een 80-jarige heeft nog 9 jaar levensverwachting.

Dan met het argument dat mensen in armoede minder lang leven. Becijfer dat eens. Dat doet wiskundige Ira Helsloot ook niet.

Nu hebben we orthomoleculair gifmenger Elens. Hij heeft in Afrika gewerkt. Daardoor heeft hij een protocol gemaakt met HCQ en zink (wat heeft die zink met Afrika te maken?)

Elens had een patiënt en die behandelde hij met HCQ en zink. Genas. Toen nog 9 anderen. Die ook. Dat is nog steeds gewoon statistisch een toevalsresultaat.

Hij beweert nog steeds dat het “lijkt te werken”. Waarom zeggen tientallen onderzoeken dan dat niet?

Ja, huisartsen willen wat doen. Maar dan moet je wel iets kunnen doen. Oh, Felix Wissel wil ook graag iets doen.

Er was ondersterfte omdat de griep mild was. Maar volgens Felix Wissel is er nu oversterfte omdat die mensen eraan toe waren dood te gaan. Geleuter met “balans in de natuur”.

Felix beweert met droge ogen dat COVID minder erg is. Een zware griep. Hij beweert dat aan een zware griep 12k mensen doodgaan. Nee lul, de hoogste is 9,4k.

En van griep lig je niet drie weken in de IC. Elens heeft in Afrika gezeten. Buik dichtgemaakt met visgraat. Dus dat wil hij in Nederland ook doen, of zo.

Vroeg een lage dosering HCQ met zink en AB werkt volgens hem. Waarom is er dan geen RCT die dat zegt? Hij heeft ziekenhuis Weert gebeld. Gebruiken laat HCQ. Deden dat in april, niet nu.

Elens zegt de minister heeft veel doosjes opgekocht. Het blijkt volgens hem hoe later je geeft, niet goed. Nee oen, het werkt gewoon nooit.

Wissel zegt dat COVID mee zou kunnen vallen. In zijn fantasie bedoelt hij. Heeft het over sterftecijfers maar dat is zo te horen wel de IFR. Er gaan meer mensen dood aan hart en vaatziekten. Ja oen, maar dat is niet besmettelijk.

Elens zegt gelijk nationaal nieuws, huisarts op de vingers getikt. en terecht, om een voorbeeld te stellen. Hij is voorzichtige dokter. En hoe zit dat dan met je orthomoleculaire rotzooi?

Gepolitiseerd geneesmiddel. Maar dat is de schuld van politici als Bolsonaro. En Tjer Bidet. Maar dat maakt niet dat het plotseling werkt.

Wissel gaat janken over mensen wier kankerbehandeling is uitgesteld. Dat komt mede door figuren zoals jij die de maatregelen betwijfelen.

Wissel zegt meer mensen suicidaal uiten. Geef eens fatsoenlijke getallen daarvoor. Elens klaagt dat hij gezien wordt als simpele dorpsdokter. Ben je ook.

Elens zegt dat HCQ essentieel middel is op WHO lijst. En daarom veilig. Maar “veilig” is een relatief begrip aan de consequenties van als je het niet gebruikt. Oen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *