Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

De Franse slag

Gepubliceerd op 29-07-2021 en laatst gewijzigd op 31-07-2021

Mijn avontuur met een PCR-test in Frankrijk

Van zondag 13 juni t/m woensdag 23 juni was ik met Karin op vakantie in Frankrijk omdat haar moeder zei dat ze het slecht maakte. Zondag 20 juni voelde ik me bij het opstaan niet zo lekker. Snotteren, een beetje hoofdpijn en lichte verhoging. Een zelftest was negatief, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, besloot ik ook een PCR-test te laten doen.

De website http://sante.fr zei dat het dichtstbijzijnde COVID-testcentrum het ziekenhuis in Vaison-le-Romaine was. Daar ben ik toen samen met Karin heengegaan.

In het ziekenhuis moest ik eerst een formulier invullen met allerlei persoonlijke gegevens, mijn EHIC laten zien, en voor de zekerheid heb ik een visitekaartje achtergelaten.

Vervolgens ben ik aan een klein medisch onderzoek onderworpen: bloeddruk, zuurstof-saturatie, pols, temperatuur en een paar vragen over hoe ik me voelde. En er is een neus-swab afgenomen voor een PCR-test. Dat was ongeveer 10 uur ’s ochtends.

De volgende dag, tijdens de lunch, heb ik het ziekenhuis gebeld. Die konden me niets vertellen. Het was overigens heel merkwaardig dat mijn smartphone een privénaam associeerde met het telefoonnummer van het ziekenhuis.

Weer de volgende dag, dinsdag 22 juni, moesten we uit de B&B uitchecken en zijn Karin en ik naar het ziekenhuis gereden. Zij is naar binnengegaan om te vragen hoe het ermee zat. Het was inmiddels 49 uur na afname van de swab.

Terug in de auto vertelde Karin me dat men haar had gezegd dat ze zelf het laboratorium in Orange moest bellen. Dat had ze ter plekke gedaan en het lab zei haar dat de uitslag negatief was. Ze had een formulier meegekregen.

Dat formulier zegt echter dat dat het verwerken van mijn test nog steeds “en cours” is. Mijn naam is ook verkeerd gespeld en het vermelde telefoonnummer is dat van het lab, niet mijn eigen nummer.

Ik had geen klachten meer, dus ik heb het er toen maar bij laten zitten, maar ik wilde hier nog wel opheldering over. Dat heeft door omstandigheden even geduurd.

Op 13 juli heb ik zelf weer met het laboratorium in Orange gebeld. Zowaar was degene die mij te woord stond zo aardig om halverwege op Engels over te gaan. Maar de boodschap was: ik moet het ziekenhuis bellen.

Vervolgens heb ik op 13 juli ook het ziekenhuis weer gebeld. Daar was de boodschap: zij gaven de uitslag niet, ik moest ook niet het lab bellen, maar het lab zou mij bellen.

Op 25 juli heb ik dan maar een email gestuurd naar het ziekenhuis in Vaison-le-Romaine om om opheldering te vragen. Zij hebben per slot van rekening de swab afgenomen.

Vrijwel direct krijg ik antwoord. Het mailadres dat vermeld staat op de website van het ziekenhuis weigert mail van mij te ontvangen. Waarschijnlijk doen ze iets fout met SPF-records of zo.

Vervolgens heb ik het contactformulier ingevuld op hun website met de boodschap dat ik een lange email heb. Dat zei dat mijn boodschap aangenomen was, maar ik heb geen email ontvangen met bevestiging.

De volgende dag, 26 juli, had ik de ingeving om de email nog een keer te sturen, maar dit keer vanaf mijn GMail-adres. En daar heb ik binnen het uur antwoord op gekregen. De uitslag was negatief, en is bepaald drie uur nadat Karin in het ziekenhuis ernaar informeerde.

Eind goed, al goed. Ergens is er iets misgegaan, en is het proces ontspoord. Maar als je bij de juiste instantie met de juiste info aanklopt, heb je ook per kerende post antwoord. Over waarom het vervolgens zo ontspoord is, heeft “eetschrijver” Groothedde, die in Frankrijk woont, het volgende commentaar:

Nee, dat is een cultuur waarin bijna alles goed gaat als de vaste routines gevolgd worden en vrijwel niets wanneer een proces ontspoort, omdat niemand dan weet van wie er iets verwacht wordt en iedereen naar elkaar gaat zitten kijken.

3 gedachten over “De Franse slag

 1. Mooi Daniël, je site net ontdekt. Geweldig om te lezen hoe je alle onwaarheden over Covid onderuit schopt. Hulde en ga zo door.

  Het zou wel erg fijn zijn als je site niet zo vol gepropt zou zijn met reclame, is daar nog iets aan te doen?

  Hartelijke groet Johan

 2. Aan de “debunker” Daniel Tuijnman,

  Ik kwam toevallig een bericht van jou tegen met de informatie dat je een klacht hebt ingediend tegen een docent toegepaste psychologie, Henk Groenendijk.

  Ik had niet gedacht dat jouw soort mensen bestonden. Hoe diep kan een mens zinken? Wat maakt jou expert op ’t gebied van deze crisis? Wat maakt jou eigenlijk een goede debunker? Ben jij medisch onderlegd? Heb je verstand van virussen? Hoe weet jij zo zeker dat Ivermectine niet werkt?

  Als je jezelf echt serieus neemt, dan ga je de volgende video’s kijken. En kom niet aan met “Maar dat staat op een c-denkerswebsite, want dat hebben ze op KRO Pointer gezegd.” Het lijkt erop dat bij de woordjes c-denken en c-theorie bij veel mensen het brein op tilt slaat. Alsof ’t een hypnotiserende werking heeft. Daarom schrijf ik ’t maar even niet voluit, plus ik heb de pest aan die woorden gekregen. Laat dat idee gewoon even los. Blckbx.tv en andere kanalen bestaan juist omdat er zo ontzettend veel gecensureerd wordt. Veel video’s staan op o.a. Bitchute vanwege dezelfde reden.

  In de 1e video (1,5 uur – ondertiteling via CC) reist een Oostenrijkse arts/wetenschapper de halve wereld rond en interviewt verschillende artsen/wetenschappers. O.a. een spoedarts in Bergamo, nobelprijswinnaar in San Francisco, arts van Dalai Lama…

  In de 2e video (15 min.) komen een arts en patiënten aan ’t woord. In ’t kort: Ivermectine en hydroxychloroquine mogen niet worden genoemd in de media. In de kliniek van deze arts zijn veel minder mensen doodgegaan door ’t gebruik van deze medicijnen. De journaliste zegt zelfs nog aan ’t eind dat de vaccins alleen goedgekeurd zijn onder de noodwet en dat dat niet had gemogen als er bestaande, veilige en goedwerkende medicijnen waren geweest. “Could that have been the reason for the strange censorship of Ivermectin?” , vraagt ze terecht.

  Ik reageer bewust niet op jouw fb-account. Dan krijg je weer van die mensen die alleen maar beledigen of van die lachende emoticons plaatsen. Heb ik geen zin in.
  Ik zag dat je in Nijmegen hebt gestudeerd en ik zag ook ergens dat je iets ouder bent dan ik. Dan hebben we waarschijnlijk rond dezelfde tijd op de campus van de Katholieke Universiteit rondgelopen.
  Weet je, ik zeg niet dat ik alles zo zeker weet, maar ik zie wel dat er heel veel dingen niet kloppen. En dat maakt iemand niet gelijk een anti-vaxxer of iemand die zonder bewijs allerlei bizarre theorieën gelooft. Mensen zoals jij lijken vol met aannames te zitten en niet meer in staat om kritisch te denken en hun gezond verstand te gebruiken…oeps… nou doe ik zelf aannames.

  Ik vind ’t echt ’t laagste van ’t laagste wat je hebt gedaan, en ik hoop dat je nog tot inkeer komt over waar je eigenlijk mee bezig bent.
  Het beste

  https://www.blckbx.tv/videos/de-meest-verwijderde-docu-van-het-moment-corona-op-zoek-naar-de-waarheid?rq=op%20zoek%20naar%20de%20waarheid

  https://www.bitchute.com/video/rvccR4Tg6fRS/?fbclid=IwAR0oFAwq2XHiMJhGP-JvU45p5dZlxfZwxFrulAL-t3y5kIHSv4ZRkWZmEMM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *