Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Hebben de wappies gewonnen?

Gepubliceerd op 05-12-2021 en laatst gewijzigd op 06-12-2021

Albert Heijn laat wappies ongestraft zonder mondkapje in hun winkel rondbanjeren en anderen besmetten

Vanmiddag ging ik met mijn vriendin boodschappen doen bij de Albert Heijn. Onderweg realiseerde zij zich dat ze vergeten had een mondkapje mee te nemen. Geen nood, bij de servicebalie van de AH konden we voor 50 cent een mondkapje aanschaffen zodat ze veilig voor haarzelf en voor anderen boodschappen kon doen.

Na het winkelen, bij het afrekenen, stond bij de betaalterminal naast ons een stel dat geen van beiden mondkapjes op had. Ik moest nog een boodschapje halen dat ik vergeten was, en in het voorbijgaan merkte ik op: “Denken jullie aan je mondkapje?”

Toen ik terugkwam, waren deze wappies weg, maar stond wel nog een winkelmedewerkster met mijn vriendin te praten. Nadat de vrouwelijke wappie mijn vriendin had toegebeten dat ze zich met haar eigen zaken moest bemoeien, had ze deze winkelmedewerkster gevraagd om de bedrijfsleider erbij te roepen. Ze schold mijn vriendin nota bene ook nog uit voor NSB-er.

De winkelmedewerkster wist echter te vertellen dat het beleid was om hier niets tegen te doen, en dat ze zelf graag ook ’s avonds ongedeerd naar huis gaat; wappies kunnen behoorlijk agressief zijn als je ze probeert aan te spreken, zei ze. En de AH laat haar oren maar hangen naar deze gewelddreiging.

En zo hebben de wappies gewonnen en kunnen ze naar hartelust het goedwillende deel der natie terroriseren met hun asociale opstelling en onze gezondheid in gevaar brengen.

De overheid moet eindelijk optreden

Het wordt hoog tijd dat de overheid ophoudt met het slappe-handjes-beleid en ferm optreedt. Wappies van allerlei pluimage worden met fluwelen handschoenen aangepakt “om ze binnenboord te houden”. Dat is een illusie. We hebben te maken met asociaal tuig dat zich niets gelegen laat om de volksgezondheid, om de gezondheid van zijn medemens en kennelijk niet eens het respect kan opbrengen jegens zijn medemens om zoiets simpels te doen als een mondkapje dragen in de winkel, noch respect jegens de wet.

Tegen dit soort gedrag moet keihard worden opgetreden, met winkelverbod, boetes en celstraf.

Albert Heijn moet ook optreden

Het is van den zotte dat ik als eerzaam burger die mij wel bekommert om mijn gezondheid en die van mijn medemens, kennelijk niet eens veilig mijn boodschappen kan doen zonder blootgesteld te worden aan dit asociale agressieve tuig.

Beste Albert Heijn, hoe kunnen jullie het rijmen om enerzijds eerzame burgers geld te vragen voor een mondkapje en anderzijds dit agressieve tuig in de winkel rond te laten lopen als wandelend gevaar voor de volksgezondheid.

Beste Albert Heijn, is dit beleid in alle filialen of alleen van het onderhavige filiaal?

In het bijzonder wil ik de leiding van het AH-filiaal Nijmegen Dukenburg uitnodigen om:

 1. De identiteit van deze onverlaten te achterhalen;
 2. Aangifte tegen ze te doen;
 3. Ze een winkelverbod op te leggen.

23 gedachten over “Hebben de wappies gewonnen?

 1. De supermarkten en dus vooral AH en de Jumbo hebben door de covidcrisis enorme winsten gemaakt maar zijn te beroerd om in elk filiaal een extra beveiliger te plaatsen. Hiermee maken ze behoorlijk duidelijk dat de veiligheid of gezondheid van hun klanten ze totaal niet interesseert.

 2. Volledig mee eens. Maatregelen zonder handhaving zijn waardeloos, en het kan niet zo zijn dat de straat de dienst uitmaakt.

 3. Hier stond er gisteren in de AH zo’n promotiestand met chips. Masker maar even af en lekker allemaal van hetzelfde schoteltje graaien.

 4. Waar maak je je druk om. Door jouw mondkapje was je prima tegen hun virussen beschermd en vermoedelijk ben je ook gevaccineerd.

 5. wellicht hadden deze mensen op medische gronden een uitzondering voor het dragen van een mondkapje en worden ze net als ik doodmoe van telkens te worsden aangesproken en door mensen zoals jullie als wappie te worden bestempeld.. draag jij je kappie, neem je prikken op tijd en loop in de maat maar laat anderen in hun waarde… en als je toch politieagentje wilt spelen dan kan je verwachten voor popo te worden uitgemaakt.,.

  1. Dan hadden ze dat kunnen zeggen in plaats van uiterst agressief te reageren. Er zijn overigens bijzonder weinig mensen die een legitieme medische reden hebben om geen mondkapje te dragen.

 6. Zo mee eens. AH, Bol.com hebben door de ciris superveel winst gemaakt maar zijn inderdaad te beroerd om in de AH een extra beveiliger te plaatsen. Dit kost mensenlevens, maar wat kan hen dat schelen. Als ze maar geld verdienen.

 7. Jij zet mensen weg als wappies terwijl jij hun persoonlijke redenen om geen mondkapje op te zetten niet weet. Er wordt om deze reden expliciet op de rijksoverheidsite gesteld dat mensen elkaar niet persoonlijk hierop zouden moeten aanspreken en dit over te laten aan de handhavers. Deze hadden dit stel om hun Eigen Verklaring kunnen vragen ipv ‘een discussie met wappies’ aan te gaan. Ik stel voor dat je als jij jezelf zo graag hard maakt voor deze zaak je je bij de vrijwillige politie aanmeldt of een opleiding tot BOA kunt gaan volgen. In plaats van verder te stigmatiseren en polariseren met je niet onderbouwde mening.

 8. Iedereen kan iedereen besmetten, dus ook gevaccineerden ( zie Oostenrijk) waar alleen gevaccineerden of herstelde mochten komen. Gevaccineerden hebben minstens dezelfde viral load als een niet gevaccineerde. Jouw verhaal staat buiten alle proporties

 9. Wat een triest stukje zeg. ga jij de rest van je leven maar met een mondkapje oplopen.
  En die niet net alsof iemand zonder mondkapje zijn medemens aan het vermoorden is.
  Er is bewezen dat mondkapjes niet werken en na 2 jaar ben ik er KLAAR mee.
  Over 5 jaar ben jij waarschijnlijk12 x gevaccineerd en nog steeds van slag omdat je vaccinaties niet tegen de griep werken!

 10. moderatie, heette dat niet censuur? andere mening, echte wetenschap, maar komt niet uit? laten we het wappie noemen! Klaar is Kees! Wou ik je toch even meegeven! Verloren moeite natuurlijk 😉

 11. maskers zijn en blijven een sociaal experiment. Dat is door alle grote namen als RIVM en kabinet zelf verteld. Ze hebben een sociale functie. Je laat zien dat je meeleeft met de getroffenen en rekening houdt met degenen waarbij de kans op complicaties groot is. Maar ze helpen niet tegen verspreiding. Dat is door niemand beweerd (ja, pas later door buitenlandse partijen die er een belang bij hadden). Probleem is dat mensen zijn gaan geloven dat ze werken. Natuurlijk, want waarom zou anders iedereen het doen en het verplicht zijn? 😉 Dus: draag een sticker, of hou afstand (helpt ook niet) of als je je eigen gezondheid wilt ondermijnen: , een mondkapje

 12. Natuurlijk hebben de wappies gewonnen. Mensen met een mondmasker op zijn zonder uitzondering enorme sukkels die de waarheid niet herkennen als ze er tegenaan lopen en sommigen daarvan zijn ook nog eens enorm sexistische varkens die dat maar doen omdat het moet van een enorme domme koe vrouw waar ze dan mee zijn maar niet van scheiden omdat ze bang zijn te worden aangeklaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *