Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Hebben de wappies gewonnen?

Albert Heijn laat wappies ongestraft zonder mondkapje in hun winkel rondbanjeren en anderen besmetten

Vanmiddag ging ik met mijn vriendin boodschappen doen bij de Albert Heijn. Onderweg realiseerde zij zich dat ze vergeten had een mondkapje mee te nemen. Geen nood, bij de servicebalie van de AH konden we voor 50 cent een mondkapje aanschaffen zodat ze veilig voor haarzelf en voor anderen boodschappen kon doen.

Na het winkelen, bij het afrekenen, stond bij de betaalterminal naast ons een stel dat geen van beiden mondkapjes op had. Ik moest nog een boodschapje halen dat ik vergeten was, en in het voorbijgaan merkte ik op: “Denken jullie aan je mondkapje?”

Toen ik terugkwam, waren deze wappies weg, maar stond wel nog een winkelmedewerkster met mijn vriendin te praten. Nadat de vrouwelijke wappie mijn vriendin had toegebeten dat ze zich met haar eigen zaken moest bemoeien, had ze deze winkelmedewerkster gevraagd om de bedrijfsleider erbij te roepen. Ze schold mijn vriendin nota bene ook nog uit voor NSB-er.

De winkelmedewerkster wist echter te vertellen dat het beleid was om hier niets tegen te doen, en dat ze zelf graag ook ’s avonds ongedeerd naar huis gaat; wappies kunnen behoorlijk agressief zijn als je ze probeert aan te spreken, zei ze. En de AH laat haar oren maar hangen naar deze gewelddreiging.

En zo hebben de wappies gewonnen en kunnen ze naar hartelust het goedwillende deel der natie terroriseren met hun asociale opstelling en onze gezondheid in gevaar brengen.

De overheid moet eindelijk optreden

Het wordt hoog tijd dat de overheid ophoudt met het slappe-handjes-beleid en ferm optreedt. Wappies van allerlei pluimage worden met fluwelen handschoenen aangepakt “om ze binnenboord te houden”. Dat is een illusie. We hebben te maken met asociaal tuig dat zich niets gelegen laat om de volksgezondheid, om de gezondheid van zijn medemens en kennelijk niet eens het respect kan opbrengen jegens zijn medemens om zoiets simpels te doen als een mondkapje dragen in de winkel, noch respect jegens de wet.

Tegen dit soort gedrag moet keihard worden opgetreden, met winkelverbod, boetes en celstraf.

Albert Heijn moet ook optreden

Het is van den zotte dat ik als eerzaam burger die mij wel bekommert om mijn gezondheid en die van mijn medemens, kennelijk niet eens veilig mijn boodschappen kan doen zonder blootgesteld te worden aan dit asociale agressieve tuig.

Beste Albert Heijn, hoe kunnen jullie het rijmen om enerzijds eerzame burgers geld te vragen voor een mondkapje en anderzijds dit agressieve tuig in de winkel rond te laten lopen als wandelend gevaar voor de volksgezondheid.

Beste Albert Heijn, is dit beleid in alle filialen of alleen van het onderhavige filiaal?

In het bijzonder wil ik de leiding van het AH-filiaal Nijmegen Dukenburg uitnodigen om:

  1. De identiteit van deze onverlaten te achterhalen;
  2. Aangifte tegen ze te doen;
  3. Ze een winkelverbod op te leggen.

2 gedachten over “Hebben de wappies gewonnen?

  1. De supermarkten en dus vooral AH en de Jumbo hebben door de covidcrisis enorme winsten gemaakt maar zijn te beroerd om in elk filiaal een extra beveiliger te plaatsen. Hiermee maken ze behoorlijk duidelijk dat de veiligheid of gezondheid van hun klanten ze totaal niet interesseert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.