Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

IGJ onderzoekt Frank Roodenburg

Huisarts Frank Roodenburg heeft het zijn patiënten heel moeilijk gemaakt dat ze zich konden laten vaccineren

Frank Roodenburg uit Heemstede is aangesloten bij het Artsen Covid Collectief en het is dus niet verwonderlijk dat hij tegen COVID-vaccinatie is. Op 16 april publiceert iemand op Facebook een opname van zijn telefoonbandje:

Wij zijn momenteel bezig met zaken gerelateerd aan de Coronagate. Patiënten die nu door de overheid, RIVM, een experimenteel serum wordt aangeboden zullen wij zelf telefonisch benaderen. Indien u dit wenst, zullen wij u informed consent geven met betrekking tot het laag risico op ernstig verloop van COVID versus de potentiële bijwerking van deze experimentele sera. Indien u toch overtuigd bent en toch wilt meedoen met dit experiment, dan is hiervoor een gepaste oplossing. U kunt dit “vaccin” via een andere route krijgen.

De benoemingen dat het een “experiment” zou zijn, en het stelselmatig niet vaccin willen noemen van het AstraZeneca-vaccin geven duidelijk aan dat Roodenburg antivaxxer is (geworden). Het verkeerde gebruik van de term “informed consent” is potsierlijk en duidt erop dat hij ze al niet goed meer op een rijtje heeft.

Een collega-huisarts stuurde hem hierop een berichtje per messenger dat hij de Inspectie had ingelicht en waarin hij hem ried om hulp te zoeken:

Roodenburg postte niet alleen dit vertrouwelijke bericht op Facebook, maar postte ook het volgende:

Morgellons is een onbestaande huidaandoening waarbij de lijder denkt dat hij last heeft van parasieten en van textielvezels die onder de huid zouden zitten. De neus-swab van een PCR-test heeft uiteraard niets te doen met de bloed-brein-barrière (ik neem aan dat hij dat bedoelt met de “hersenbarriere”) die overal zit waar bloedvaten naar de hersenen gaan.

De Volkskrant had vandaag, 15 mei, een artikel dat de IGJ Roodenburg onderzoekt op klachten van zijn patiënten, en in navolging daarvan had ook de NRC een artikel. Bij de Volkskrant komt patiënte Luttmer (63 jaar) aan het woord. Roodenburg had haar gezegd dat hij haar geen vaccinatie wilde geven. Pas op 19 april verwees Roodenburg haar naar de regionale huisartsenkoepel. Die wist te melden dat hun vaccinatieperiode al op 17 april was afgesloten.

Waar andere huisartsen een tandje bij zetten om twijfelende patiënten op te bellen om ze over de streep te trekken dat ze zich wel laten vaccineren, spande Roodenburg zich kennelijk in om patiënten op te bellen om ze te ontmoedigen.

Het is al een enorme luxe, mijns inziens, dat huisartsen in Nederland mogen weigeren te vaccineren, mits ze de patiënt verwijzen naar een collega die daar wel toe bereid is. Wat Roodenburg uitgehaald heeft met zijn patiënten is ontoelaatbaar, en wat hij zoal aan uitlatingen heeft gedaan geeft aan dat hij goed de weg kwijt is. Hopelijk wordt hem niet alleen (tijdelijk) de licentie ontnomen, maar krijgt hij ook de behandeling die hij nodig heeft.

Naschrift

Op LinkedIn meldt Peter S. Visser dat hij ook een klacht tegen Roodenburg had ingediend wegens diens uitlatingen.

6 thoughts on “IGJ onderzoekt Frank Roodenburg

 1. In mijn ogen vechten artsen een ruzie uit via social media. Ik twijfel al heel lang of ik de Astra Zeneca wel of niet wo;. Ik werd opgebeld door de huisarts en heb aangegeven dat ik er voorlopig van af zie. Zij zei letterlijk dat Astra Zeneca veilig is punt. Later heb ik gezien dat de Landelijke Huisartsen Vereniging artsen adviseert om patiënten, die zich hebben afgemeld voor een vaccinatie na te bellen, om ze over de streep te trekken. Astra Zeneca is voor mij nu 100% nee! Maar nu ik alle tegenstrijdigheden lees van artsen, zeg ik tegen iedere Covid-19 vaccinatie “nee”, immers bij twijfel niet doen! Wel neem ik Corona zeer serieus en volg alle adviezen van de RIVM op. Ook ken ik uit mijn omgeving iemand die op de IC heeft gelegen. Zij heeft echter flink overgewicht en dan loop je meer risico. Ik wil niemand een vaccinatie aan- of afpraten. Een ieder moet dat voor zichzelf bepalen. Het is kiezen tussen 2 kwaden.

  1. Hallo Joke, ik snap dat de discussie en het gedoe rondom het AstraZeneca-vaccin heel verwarrend is.

   Volgens dit artikel in The Conversation treedt trombocytopenie na vaccinatie met AZ op met een kans van 1:500.000, oftewel 2 in een miljoen. De normale kans die je had op trombocytopenie is al 16 keer zo hoog, 1:30.000.
   https://theconversation.com/what-is-thrombocytopenia-the-rare-blood-condition-possibly-linked-to-the-astrazeneca-vaccine-158522

   Het gaat dus om een heel klein risico, en de één vindt het te groot, de ander vindt het aanvaardbaar. Dezelfde discussie speelt nu rond het vaccin van Janssen:
   https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-janssen-ema-finds-possible-link-very-rare-cases-unusual-blood-clots-low-blood

   De twee andere vaccins, van Pfizer en van Moderna, worden niet geassocieerd met trombocytopenie.

   (PS. Je had dit twee keer gepost, het duplicaat heb ik verwijderd).

   1. Met welk merk er ook geëxperimenteerd wordt maakt niet uit. Hé. Roodenburg is een van de weinige artsen die z’n eed om mensen te helpen naar meer gezond ook leeft. Groot respect.
    Dat anderen wel als flappie het proefkonijn gebruikt willen worden. Is ieders recht. Het is en blijft een experiment, Respect heer Roodenburg!! Je zou van elke arts hetzelfde mogen verwachten maar de meesten scharen zich als schapen achter het kabinet,

  1. Jij beweert dus dat slechts 0,14% er ernstig ziek van wordt?

   Laten we voor de gein stellen dat die 0,14% er dan ook allemaal dood aan gaan.
   Volgens het CBS zijn er tot en met februari 2021: 27.056 Nederlanders overleden aan COVID.

   27.056 / 0,0014 = 19.325.714.

   Volgens jouw cijfers zouden er dus meer Nederlanders COVID gehad hebben dan er uberhaupt zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *