Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Hans van Tellingen 26 januari

Gepubliceerd op 09-04-2021 en laatst gewijzigd op 05-09-2021

Hans van Tellingen herhaalt op zijn blog allerlei uitgekauwde onwaarheden en belastert de politie.

Deze blogpost is een bewerking van mijn Twitterdraadje over Hans van Tellingens blogpost van 26 januari.

Tellingens mantra in deze blogpost is “Ik wil mijn land terug, Nederland is stuk”. We zullen aan het eind zien wat daar waar van is. Ik refereer de lezer ook naar mijn eerdere blogpost over Tellingen.

Tellingen stelt eerst “Want sinds december gaan ‘de cijfers’ naar beneden.” en haalt daarbij een blogpost van Maurice de Hond aan die ik hier gefileerd heb. Hij vergeet gemakshalve dat de grafiek van Van Dissel in maart weer omhooggaat.

Vervolgens stelt hij dat “De heer Kuipers zit er vaak faliekant naast. Tot wel 400% boven de werkelijkheid.” Zijn “bewijs” is een Teletekst-pagina warvan de tekst duidelijk begint met “als de maatregelen geen effect hebben”.

Dan stelt hij: “Want SARS‐CoV‐2 zorgt voor een bezetting van iets meer dan 2.300 ziekenhuisbedden (0,01%), waarvan iets meer dan 600 IC-bedden”. En zonder maatregelen, wat Tellingen voorstaat, zou het veel en veel meer zijn.

Hij vervolgt: “En dat terwijl OMT/kabinet weigeren op te schalen”. Dat is (1) een aperte leugen: er is eenvoudigweg geen personeel; en (2) geen echte oplossing omdat, zonder maatregelen, binnen een week het aantal bezette bedden verdubbelt.

Tellingen is bezorgd om de jeugd: “Onze jeugd wordt verwaarloosd. Met alle kwalijke gevolgen (zelfmoord,”. Maar er zijn geen cijfers dat zelfmoorden toenemen, al helemaal niet onder de jeugd. Weer een onwaarheid.

Dan claimt hij: “door een virus met sterftepercentage/IFR van 0,23% (bron: WHO)” Deze leugen heeft hij al vaker geuit, en daar is hij op gewezen. Toch blijft hij hem herhalen. Het paper van Ioannidis noemt een IFR van 0,68% voor Nederland.

Dan claimt hij zelfs: “ze werken, bewezen, niet. Want als lockdowns dat niet doen, doen avondklokken dat ook niet.” Zijn “bewijs” dat lockdowns niet werken lijdt aan de ecological fallacy. Dus zijn tegenbewijs deugt in ieder geval niet. Zie ook dit NYT-artikel.

Verder: “is het eigenlijk niet zo dat het fenomeen avondklok mogelijke rellen juist aanwakkert?” Dit is de wereld op zijn kop zetten. Het zijn juist de ophitsers die roepen dat niet alleen de avondklok, maar alle maatregelen overbodig zijn, die dit aanmoedigen.

De grootste gotspe is dat iets volstrekt irrelevants erbij haalt: “En dat door de toeslagenaffaire hun levens zijn verwoest. ” Nog nooit hebben we Tellingen daarover bezorgd horen zijn, maar nu heeft hij kennelijk een stok nodig om de hond te slaan.

Vervolgens haalt hij nog een irrelevant feit erbij: “maar bijna niemand is gevaccineerd in dit land.” Dat klopt, maar ook als we op eenzelfde schema zouden liggen als omliggende landen zou dat nu nog niet significant uitmaken voor wat er aan maatregelen nodig is.

En dan: “Want het demonstratierecht wordt ernstig beperkt. Tegen alle grondwettelijke rechten van de burger in.” Dat is een aperte leugen. De grondwet noemt expliciet de gezondheid als reden om demonstratierecht te beperken.

Dan gaat Tellingen jammeren dat “deze demonstratie dan met veel intimidatie wordt neergeknuppeld. ” De demonstratie was daar verboden, en de organisatie had een alternatieve plek, het Westerpark, aangeboden gekregen. Eigen schuld.

Hij vervolgt: “Daarbij ook geholpen door de zogenaamde ‘Romeo’s’. Undercoveragenten die zich voordoen als relschoppers en bewust het vuurtje aanstoken. ” Dat is een ernstige beschuldiging. Ik kan me voorstellen dat de Amsterdamse politie hem dat op het bureau laat uitleggen.

Romeo’s zijn aanhoudingseenheden in burger die al sinds de jaren 1980 bestaan. Er is nooit ophef over geweest, totdat in deze coronacrisis Willem Engel er een systematische hetze tegen is begonnen.

Hij haalt vervolgens tweep @annstrikje aan, Annelies Strikkers, en noemt haar journalist. Strikkers was daar niet als journalist maar als demonstrant — schrijft ze zelf. Ze is ook niet bepaald de meest betrouwbare bron.

@annstrikje gaat nog verder in haar beschuldigingen aan de Romeo’s: ze zouden een vuurwerkbom hebben afgestoken en stenen naar de politie hebben gegooid. Dat is volstrekt ongeloofwaardig voor een politie-eenheid. Politie Amsterdam, leest u mee?

@annstrikje schijnt ook een hoorprobleem te hebben. Ze hoorde de politie omroepen, maar verstond niet dat de politie sommeerde om weg te gaan. Een uur lang. Anderen hoorden dat wel, getuige wat het Parool schreef.

Kortom, Tellingen vergeet te noemen dat de demonstratie verboden was, noemt niet dat door de politie een uur lang is opgeroepen weg te gaan, en heeft als getuige iemand met peterselie in de oren.

Tellingens protestaties dat “de politie begon” zijn dus ook volstrekt irrelevant. De politie had genoeg gelegenheid gegeven op te breken, en als je dat niet doet moet je maar voelen.

Ten slotte verwijst Tellingen nog naar zijn eerdere blogpost met zijn “oplossing”, die ik al eerder geanalyseerd had, en geconcludeerd dat zijn “oplossing” neerkomt op massa-ziekte en -sterfte.

Concluderend: Tellingen liegt weer eens de boel bij elkaar in zijn blog. Met zijn cijfers van Ioannidis toont hij zich een serieleugenaar. Hij ondermijnt het wettig gezag met lasterlijke aantijgingen aan het adres van de politie.

Ik wil ook graag mijn land terug. Het is stuk door ophitsers als Tellingen, die zich niets gelegen laten aan de waarheid en de boel bij elkaar liegen ten behoeve van hun eigen gewin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *