Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Famke Louise’s verklaring

Gepubliceerd op 28-09-2021 en laatst gewijzigd op 28-09-2021

De verklaring waar Famke Louise de dag na haar optreden bij Eva Jinek mee kwam

Famke Louise komt met een verklaring na haar ongeëvenaarde afgang bij Jinek van 22 september 2020.

Deze verklaring is één aaneenrijging van drogredenen en slappe excuses. Dat begint er al mee dat ze klaagt dat de “mainstream media” haar als aanspreekpunt kozen. Daar is ze altijd nog zelf bij. Ze had ook kunnen weigeren. Tim Bouwsma zat bij Op1.

Famke realiseert zich de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. Doelt ze daarmee op het van A tot Z geconfabuleerde pamflet dat zij onderschreven heeft? Of op de volstrekte wartaal die ze bij Jinek heeft uitgekraamd?

Dat dat pamflet bij elkaar gelogen en verzonnen was, heb ik in een andere blogpost al uiteengezet.

Dat Famke daar alleen en onvoorbereid zat klopt ook niet. We hebben allemaal kunnen zien dat ze een briefje had voorbereid en tevoorschijn haalde. Wat er precies op stond is niet uit de verf gekomen, maar het laat zich raden dat een ander (Willem Engel?) daarmee geholpen heeft.

Famke komt met de smoes dat ze geen wetenschapper, viroloog of politicus is. Dat klopt. Dat ben ik ook niet. Maar ze matigt zich wel aan dat haar mening kennelijk evenveel gewicht moet hebben, anders onderschrijf je niet zo’n pamflet met boude beweringen en eisen.

Famke beweert verder dat het haar intentie niet is om mensen aan te sporen laconiek met de maatregelen om te gaan.

Waarom onderschrijft ze dan een pamflet waarin ze de regering oproept ALLE maatregelen op te heffen? Een kind van 6 snapt dat 1,5 meter afstand helpt. Famke niet?

Ze wilde bij Jinek “een ander perspectief” bieden. Maar er is hoegenaamd niets uitgekomen. Met name Gommers heeft diverse malen de hand uitgestoken maar er kwam nog geen zinnig woord uit.

En last but not least: waarom kom je met de hashtag “ik doe niet meer mee”? Dat is een niet mis te verstane oproep om alle maatregelen aan je laars te lappen, wat er ook komen moge. Dat is niet “een ander perspectief”, dat is een oproep tot wetsovertreding en sabotage.

Kortom, deze verklaring van Famke is een hypocriete poging om op haar schreden terug te keren zonder haar eerdere woorden expliciet terug te trekken.

Het is bovendien volstrekt ongeloofwaardig dat deze door Famke zelf geschreven is. Daarvoor is de tekst te gelikt.

Naschrift: Haar bewering over haar breuk met haar management is ook nogal kwestieus gezien de uitspraak van Ali B hierover:

2 gedachten over “Famke Louise’s verklaring

  1. 1,5 meter afstand is onmenselijk. Ook is het niet zinvol: Als je echt zo kwetsbaar bent dat een besmetting heel gevaarlijk is, dan sluit die 1,5 meter niets uit en moet je gewoon thuis blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *