Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Carrie Madej’s video, juli 2020

Gepubliceerd op 26-02-2021 en laatst gewijzigd op 11-03-2021

Carrie Madej verzint dat COVID-vaccins ons DNA zouden veranderen

Carrie Madej heeft in juli 2020 een video uitgebracht met de nodige onware claims. Deze video is van Youtube verwijderd maar is nog wel op Bitchute te vinden.

Carrie Madej is een DO en internist. DO betekent: doctor of osteopathy. Osteopathie is kwakzalverij, maar de meeste (niet alle) opleidingen tot DO in de VS schuiven dat tegenwoordig onder het tapijt. Haar specialisatie maakt haar geen expert op het gebied van vaccins.

Ze begint in minuut 2 en 3 over wat ons “menselijk” maakt. Dan begint ze over DNA. De rekensommen heb ik niet nagerekend, maar ze “vergeet” één cruciaal aspect: dat elke cel in zijn kern opnieuw een kopie van het DNA heeft dat de bevruchte eicel had die we ooit waren.

Dan beweert ze ook nog dat onze “thoughts and memories” in ons DNA zitten. Dat is volstrekte onzin.

Vervolgens betoogt ze dat je uit DNA stukjes kan knippen of stukjes erin kan stoppen of dat stukken DNA kunnen worden getransloceerd naar een andere plek. Ze “vergeet” weer dat dit dagelijks in je lichaam gebeurt bij celdeling.

Dan vraagt ze zich weer af wat “human” is, zeurt iets over cellijnen, begint over Monsanto en GMOs en dat het DNA van Monsanto’s gewassen patenteerbaar is. Het klinkt alsof ze wil gaan betogen dat vaccins ons DNA veranderen (wat niet het geval is).

Ja hoor, minuut 6 heeft ze het over recombinant DNA en claimt ze dat COVID-19-vaccins bedoeld zijn om ons te veranderen in genetisch gemodificeerde organismen.

Ik hoef nu niet verder te kijken. Dit is zwaar gelogen. Er is geen enkele COVID-19-vaccinkandidaat die je DNA verandert.

Om te beginnen zijn er talloze verschillende technieken die gebruikt worden bij de bijna 200 verschillende vaccinkandidaten. Dat varieert van live attenuated virus, zoals bij mazelen- en bofvaccin, tot RNA-based virus.

De meest veelbelovende kandidaten, die al in fase 2 of 3 van het onderzoek zitten, zijn alle RNA-based virussen. Onderstaand plaatje is van het Oxford-vaccin, maar het principe is hetzelfde bij de andere:

RNA-recombinatie wordt gedaan op het RNA van een drager-virus, in dit geval een chimp adenovirus. Daar wordt het gen ingestopt voor het spike protein van SARS-CoV-2. Dit is dus de plek waar genetische code veranderd wordt, het RNA van het dragervirus, niet het menselijk DNA.

Wanneer het vaccin geïnjecteerd wordt, dringt dit gemodificeerd ChAdOx1 virus menselijke cellen binnen en geeft de ribosomen de opdracht het spike protein te maken. Het virus komt niet in de buurt van de celkern waar het DNA ligt opgeslagen.

Sowieso is het belachelijk om te denken dat het RNA van het virus het menselijk DNA zou veranderen. Het centrale dogma van moleculaire biologie zegt:

DNA maakt RNA maakt eiwit

en dat gebeurt niet omgekeerd.

Dus geen idee wat Carrie Madej in de overige 16 minuten van haar video zegt. Dit lijkt wel haar centrale punt te zijn en dat is onzin.

Bij nader inzien heb ik wel een idee wat er nog komt. “Het” COVID-vaccin verandert ons DNA en dat is gepatenteerd door Bill Gates dus we worden allemaal eigendom van Bill Gates. Dergelijke onzin.

2 gedachten over “Carrie Madej’s video, juli 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *