Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Fiona Zwart liegt over vaccinatiepaspoorten en meer, 26 februari 2021

Gepubliceerd op 02-03-2021 en laatst gewijzigd op 11-03-2021

Fiona Zwart, medewerkster van Café Weltschmerz, maakt een draadje dat begint over vaccinatiepaspoorten en verder het sprookjesbos ingaat richting gentherapie.

@FionaZwart van Café Weltschmerz heeft een draadje gemaakt waarin ze ageert tegen een vaccinatiepaspoort met behulp van de nodige desinformatie.

De desinformatie begint al bij de credentials van Fiona. Ze noemt zichzelf “journalist” maar ik kan niets over haar carrière vinden. Ze is namelijk van LinkedIn afgetrapt omdat ze desinformatie verspreidt.

Fiona vindt het bestaan van het gele boekje een non-argument, omdat vaccins voor de tropen een keuze zijn. Dat is een drogreden. Ten eerste is nog niet gezegd dat een vaccinatiepaspoort betekent dat er beperkingen opgelegd worden aan wat je kan doen.

Ten tweede is naar de kroeg gaan, naar een concert gaan, naar een theater gaan, enzovoort, al die dingen waarvan gesuggereerd wordt het te koppelen aan een vaccinatiepaspoort, ook een keuze.

Zolang je kan wonen, werken, eten en kleren kopen, en stemmen zijn je mensenrechten gewaarborgd. Al het andere is ook maar een keuze.

Vervolgens liegt Fiona over de status van de vaccins. We moeten nog een stapje terug: Fiona heeft het over “dit vaccin”, ze is zo dom dat ze denkt dat er maar één COVID-vaccin is. Er zijn er nu drie toegelaten – Pfizer, Moderna en AstraZeneca – en er zijn er meer in aantocht.

Fiona noemt het een “medisch experiment” maar ze zijn toegelaten door de EMA. Dat die toelating conditioneel is doet er niets aan af: de EMA is overtuigd door de aangeleverde onderzoeken dat de vaccins veilig en effectief zijn.

Vervolgens neemt Fiona het woord “gentherapie” in de mond. Dit is weer een leugen. Gentherapie betekent dat het menselijk DNA veranderd zou worden. Dat is niet het geval.

Na een jaar is inderdaad bekend welke medicatie werkt. Hint: dus niet HCQ of ivermectine. De medicijnen die wel werken, werken maar een beetje.

Vervolgens heeft Fiona het over preventiemiddelen. Ze doelt daarmee waarschijnlijk op vitamine D, zink en meer van dat soort orthomoleculaire sprookjes. Er is nul evidence dat supplementering boven de aanbevolen hoeveelheid zou werken.

Vervolgens roept Fiona dat vaccinatie niet nodig is omdat er medicijnen zijn. Nog afgezien van dat die medicijnen van haar niet werken, is het vrij sadistisch dat Fiona liever mensen eerst ziek wil hebben om ze dan te genezen, terwijl een vaccin ziek worden voorkomt.

Fiona is antivaxxer. Ze komt vervolgens met de gebruikelijke antivax-leugens, zoals over wiegendood. Dat wordt dus niet door vaccins veroorzaakt. Dit is een screenshot van de website van Café Weltschmerz, Fiona’s werkgever:

Vervolgens komt antivax-liegbeestje Fiona nog met de bewering dat vaccinaties allergieën of chronische ziektes zouden veroorzaken. Ook dat is gelogen. Zie de KIGGS-studie. Zie dit overzicht.

Vervolgens komt Fiona met de zelfbedachte claim dat de farmaceutische industrie universiteiten zouden financieren. Ook dat is verzonnen. De grootste financiers zijn altijd nog de staat, NWO (ook de staat) en de EU.

Vervolgens ontkent Fiona kudde-immuniteit. Dat is gewoon een realiteit, en zelfs een kleuter begrijpt dat als, zeg, 95% van de bevolking immuun is door vaccinatie, er haast niemand is die je kan besmetten.

Virussen muteren, maar het poliovaccin uit 1955 en het mazelenvaccin uit 1968 voldoen nog prima. Alleen het griepvaccin moet jaarlijks aangepast worden. Fiona kraait iets te vroeg als ze beweert dat dat voor SARS-CoV-2 ook zou moeten.

Vervolgens probeert Fiona virologen zwart te maken. Ze heeft nooit gehoord van academische vrijheid, en Fiona snapt kennelijk ook niet dat dierenartsen net zo goed leren over bacteriën en virussen en zich daarin kunnen specialiseren.

Fiona vertelt dan het sprookje dat vaccinonderzoek 5-10 jaar moet duren. Maar dat komt door de red tape, niet omdat een inenting zo lang gevolgd wordt. Dat is nu inééngeschoven.

Fiona is uiteraard een wappie, een antivaxxer (geeft ze zelf toe) en wetenschapsontkenner. Daarbij is ze ook leugenaar en landverrader vanwege haar desinformatie.

Fiona maakt het helemaal bont als ze suggereert mensen uit te nodigen op inhoud te praten. Waarom heeft ze mij dan geblokt? Oh, omdat ze op inhoud met boter en suiker ingemaakt wordt. Heb je ook maar één linkje ter onderbouwing in haar draadje gezien?

Ik zou ook graag willen dat vaccineren vrijwillig gebeurt, maar het zijn mispunten als Fiona met hun desinformatie en hun bangmakerij die me er toe doen neigen om te pleiten voor een vaccinatieplicht. In het bijzonder bij antivax-wappies.

PS. Het zou Facebook en Twitter sieren als ze, net als LinkedIn, Fiona ook van hun platform aftrappen en nooit weer toelaten.

Het zou de Nederlandse Staat sieren als ze Fiona het land uit trappen naar Somalië, dan kan ze daar haar super-egoïstische “vrijheid” vieren zonder zich te hoeven bekommeren om haar medemens, iets waar ze kennelijk heel veel moeite mee heeft.

13 gedachten over “Fiona Zwart liegt over vaccinatiepaspoorten en meer, 26 februari 2021

   1. ik neem aan dat ze het ergens op gebaseerd hebben. is er ergens een discussie daarover te vinden? van mensen die menen wel en die menen niet?

   2. zie het telkens voorbij komen, maar aan geen van beide kanten onderbouwing… dat maakt het lastig. misschien heb je verwijzingen?

    1. Zoek maar eens naar Andrew Wakefield en autisme. Deze dokter probeerde zijn onderzoek wat te helpen door te frauderen. Daar komen al die ridicule beweringen over autisme en vaccinaties vandaan.

 1. Wat ik niet begrijp verder is dat de kop over vaccinatiepaspoort gaat, maar er daarna heel weinig daarop in gegaan wordt. is er meer info over?

   1. Een inhoudelijke weerlegging wordt dan ook niet gehonoreerd. Als je met fundamentele inhoudelijke kritiek komt, komt je niet voorbij de moderatie. Wat een nepfiguur is die Daniel. Ik daag je uit dit te plaatsen en over wat hier staat een echte inhoudelijke discussie aan te gaan. Anders ben je gewoon een arrogante huichelaar. Als je dit plaatst dan weet ik dat je daartoe bereid bent, doe je dat niet dan bevestig ik hiermee direct mijn gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *