Daniël Debunkt

Dagelijkse debunks over COVID-19

Messings malicieuze manifest (4)

Gepubliceerd op 06-10-2021 en laatst gewijzigd op 06-10-2021

Een fact-check van het manifest “CODE ROOD” van Marcel Messing in 20 delen

Deze blogpost is deel 4 in een serie fact-checks van het manifest “Code Rood” van Marcel Messing. Gezien de omvang van dit manifest, deel ik de fact-check op in aparte blogposts, per hoofstukkopje in Messings manifest. In deze aparte blogpost houd ik bij welke delen ik al gepubliceerd heb.

Deze blogpost behandelt hoofdstuk 4:

Decimering wereldbevolking, eugenetica en genetische manipulatie

Messing begint dit hoofdstukje met:

William Gates, de vader van Bill Gates, was een prominent leider van het ‘Planned Parenthood Project’ van de Rockefeller Foundation.

Dit project staat decimering van minimaal de helft van de wereldbevolking voor. In plaats van een ethische familieplanning wil het de bevolking in arme landen decimeren met gebruikmaking van farmaceutische producten als vaccins en besmette voorbehoedsmiddelen. De familie Gates en de Rockefellers zijn namelijk ‘erg ongerust’ over het snel stijgende aantal mensen op de wereld.

Dit is een serie ongegronde verdachtmakingen aan het adres van Planned Parenthood, een Amerikaanse organisatie die in 1916 is opgericht en aan vrouwen gezondheidszorg en voorlichting aanbiedt op het seksueel gebied, en in enkele klinieken ook abortussen uitvoert. Messings bewering over “decimering” is een lasterlijke aantijging; Planned Parenthood heeft niet eens ambities om diensten aan te bieden buiten de Amerikaanse landsgrenzen. Messings claims over vaccins en “besmette voorbehoedsmiddelen” zijn verdere lasterlijke verzinsels.

De vader van Bill Gates heeft inderdaad in het bestuur van Planned Parenthood gezeten, maar daarmee is de kous af. De geclaimde bemoeienis van de Rockefeller Foundation is een verder verzinsel van Messing. De claim dat Bill Gates “erg ongerust” zou zijn over het stijgende aantal mensen op de wereld klopt wel; maar wie is dat niet als hij nadenkt over de consequenties? Dit wordt hier echter weer gepresenteerd in een context alsof Gates de mensheid wil decimeren; dat is niet waar; hij heeft wel gezegd dat door vaccins en door geboortebeperking de groei van de wereldbevolking vertraagd of gestopt kan worden. Maar daarbij wordt niemand om het leven gebracht, zoals Messing hier probeert te insinueren; die claim berust op een bewust verkeerde interpretatie van Bill Gates’ woorden.

Op de mysterieuze ‘Georgia Guidestones’ staat geschreven dat er niet meer dan 500 miljoen mensen zouden mogen overblijven.

Die stenen zijn zo mysterieus dat niemand weet wie ze er überhaupt heeft neergezet, laat staan wat de bedoeling ervan is. Met de tekst erop kun je dus ook niets zinnigs doen.

Door middel van het uit het nazisme overgenomen eugeneticaprogramma en de door Monsanto genetisch gemanipuleerde zaden heeft de machtselite al heel wat ‘bereikt’. Miljoenen mensen zijn al onvruchtbaar gemaakt.

De laatste claim heeft Messing weer uit zijn duim gezogen: er zijn geen programma’s om mensen bewust onvruchtbaar te maken. De nazi-eugenetica-programma’s hebben ook niets anders opgeleverd dan dat er honderdduizenden mensen vermoord zijn zonder dat dit tot iets geleid heeft dat “rasveredeling” genoemd zou kunnen worden. Hoe Monsanto’s technieken om plantenzaden te maken die resistent zijn tegen round-up in deze macabere fantasieën van Messing een rol zouden moeten spelen mag Joost weten.

Een korte tijd had multimiljardair en filantroop George Soros, een van de invloedrijkste handelaren in aandelenpakketten ter wereld, een zeer groot aandelenpakket van Monsanto in handen. Deze kampioen aankoper en doorverkoper van aandelenpakketten heeft maar één doel: nog meer winst maken. 

Messing spreekt zichzelf hier tegen. Eerst probeert hij een connectie te leggen dat Soros iets te maken zou hebben met duistere plannen van Monsanto, en daarna erkent hij dat Soros gewoon met aandelen speculeert en dat het dus doodnormaal is dat hij ook een keer een groot aandelenpakket Monsanto in bezit gehad heeft.

De door hem opgerichte ‘Open Society’ verbergt veel duistere zaken.

De Open Society is een door Soros opgerichte organisatie die democratie promoot. Wat voor “duistere zaken” Messing hier bedoelt laat hij onbenoemd; we kunnen alleen daarom al deze claim terzijde schuiven.

Als pater familias van de Soros-clan stuurt hij nogal wat Sorosjes aan om ook ‘aan filantropie te doen’. Merkwaardig toch, dat dit soort miljardairs-filantropen zich nooit afvraagt of er niet te veel van hún soort op aarde is.

Ook wie die “Sorosjes” zijn blijft onbenoemd. Bedoelt Messing een soort “Mini-Me” zoals in de Austin Powers-films?

Dit soort rare claims is eigenlijk te absurd om verder te bespreken.

George Soros, wiens eigenlijke naam George Schwarz was voordat hij zich in Hongarije vestigde.

Ook deze claim slaat kant noch wal; en Messing kan niet eens de naam goed spellen. Soros is in 1930 in Hongarije geboren als György Schwartz, maar toen hij zes was veranderde zijn vader de achternaam:

This was the world into which Soros was born. In fact, his name was originally George Schwartz — his parents changed their last name to Soros (which means “next in line” in Magyar, the native language of Hungary) in 1936 in an effort to appear less Jewish and more Hungarian in a country becoming increasingly anti-Semitic.

Ook over Soros beweert Messing:

Minder bekend is dat hij tot de dag van vandaag een groot voorstander is van decimering van de wereldbevolking, en dit in nauwe relatie met een aantal farmaceutische bedrijven.

Deze claim is ook weer uit de lucht gegrepen en berust nergens op.

Verder staat hij op goede voet met de Rothschilds,

Nou en?

was medefinancier van de ‘Arabische lente’,

Wat is precies het probleem daarmee? De Arabische lente was een spontane poging van diverse volkeren in de Arabische wereld om meer democratie te krijgen. Is dat slecht in Messings wereld?

kent een aantal nazi’s

Dat zou op zich al knap zijn aangezien er weinig levende nazi’s meer zijn. Welke nazi’s zijn dat dan, meneer Messing, en wat is de relevantie?

en heeft een grote invloed in Georgië en Oekraïne.

Ook deze claim wordt in het geheel niet onderbouwd.

Hij speelt een grote rol bij de instandhouding van nogal wat klimaatleugens

Lees: Messing is ook een wetenschapsontkenner waar het gaat om de opwarming van de aarde en de rol die de mens daarin speelt.

en is betrokken bij de internationale vluchtelingenstroom die momenteel vele landen volkomen ontregelt.

Is Messing erom bezorgd dat er een AZC in zijn wijk komt? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij bezorgd is om de buurlanden van Syrië die inderdaad overspoeld worden met miljoenen vluchtelingen van het misdadige regime van Bashar al-Assad. De vermeende betrokkenheid van Soros blijft alweer in de lucht hangen.

Zijn ‘Open Society’, die overigens niets te maken heeft met een open samenleving, is qua ideeëngoed voor een deel geïnspireerd door het bekende werk van de door hem bewonderde twintigste-eeuwse Oostenrijks-Engelse wijsgeer en kritisch rationalist Karl Rainer Popper, auteur van The Open Society and its Enemies

Wat er dan precies mis zou zijn met Soros’ Open Society blijft weer onbenoemd. Messing zelf zou zich overigens de boodschap van Poppers boek ter harte mogen nemen: die is namelijk dat een open samenleving, ter verdediging van zijn waarden, juist niet tolerant moet zijn tegen mispunten als Messing die dat zelf ook niet zijn.

Eugenetische programma’s en programma’s om de wereldbevolking te decimeren bestaan sinds Hitler-Duitsland al in vele landen. Het was zeker geen toeval dat Julian Huxley (broer van Aldous), hoogleraar zoölogie en fysiologie en een van de meest vooraanstaande darwinisten, van 1937-1944 vicepresident van de Britse ‘Eugenics Society’ was.

Messing draait hier de geschiedenis welhaast om. Eugenetische ideeën floreerden in allerlei landen ver voordat Hitler zijn eerste toespraak in een bierkelder hield. Bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk:

In September 1903, an “Inter-departmental Committee on Physical Deterioration” chaired by Almeric W. FitzRoy was appointed by the government “to make a preliminary enquiry into the allegations concerning the deterioration of certain classes of the population as shown by the large percentage of rejections for physical causes of recruits for the Army”, and gave its Report to both houses of parliament in the following year

En in de VS was Indiana in 1907 de eerste van ca. 30 staten die een wet aannam voor gedwongen sterilisatie.

Waar Messing zijn pre-occupatie met decimering vandaan haalt is mij een raadsel. Buiten Nazi-Duitsland heeft niemand ideeën opgevat om een significant deel van de wereldbevolking uit te moorden.

De betiteling van Huxley als “darwinist” is een standaard-tactiek van creationisten (wat Messing ook lijkt te zijn) om evolutietheorie te kunnen framen als een geloof in plaats van wetenschap. Het is extra ironisch in dit geval, aangezien Julian Huxley een van de belangrijkste personen is die de Modern Synthesis van Darwins idee van natuurlijke selectie met nieuwere ideeën heeft geformuleerd.

Van 1946-1948 was hij directeur-generaal van de Unesco (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). In 1946 publiceerde hij het officiële VN-document: ‘Unesco, doel en filosofie’, waarin staat dat het belangrijk is voor de Unesco om pleitbezorger te zijn voor ‘een radicaal eugenetische politiek’, met de toevoeging dat ‘wat nu ondenkbaar lijkt, straks denkbaar wordt’. 

De relevante tekst in het document UNESCO: its purpose and its philosophy staat op pagina 19 en luidt als volgt:

Thus even though it is quite true that any radical eugenic policy will be for many years politically and psychologically impossible, it will be important for Unesco to see that the eugenic problem is examined with the greatest care, and that the public mind is informed of the issues at stake so that much that now is unthinkable may at least become thinkable.

Julian Huxley was een van de weinigen die na de horror van het Nazisme nog aan eugenetische ideeën vasthield. De passage onderstreept dat hij zelf ook op dat moment niet pleitte voor eugenetische politiek, en 75 jaar bestaan van UNESCO laten zien dat er ook nooit zo’n politiek geweest is. Messings argument keert zich dus (alweer) tegen hem: het laat zien dat Huxley alleen stond in zijn eugenetische visie en dat daar niets mee gedaan is.

Tussenbalans

Messing doet een hele hoop verdachtmakingen over, met name, Planned Parenthood, Bill Gates en George Soros. Waar die verdachtmakingen concreet zijn, is het makkelijk aan te tonen dat ze geheel en al verzonnen zijn; de meeste verdachtmakingen zijn echter zo vaag dat het niet eens mogelijk is er serieus op in te gaan. En waar Messing dan een eugeneticus bij de kladden heeft, in de persoon van Julian Huxley, moet hij de geschiedenis geweld aandoen om er nog iets van te maken.

Elf claims over George Soros leveren een antisemitisme-score van 11 op.

3 gedachten over “Messings malicieuze manifest (4)

  1. Hai, ik ben zo blij dat je dit artikel hebt geschreven en zou graag in contact komen. Want vaccins (Corona en andere ) zouden wereldbevolking willen decimeren : de afgelopen decennia ondanks vele vaccinaties ook in Afrika is juist explosief gestegen, het is gewoon onzinnig. Ook erg onsamenhangend en een zeer negatieve visie zonder vertrouwen en het afschuiven op enkele rijken der aarde. Deze zelfbenoemde complotdenker en goeroe die zichzelf ontzettend graag hoort. Ik mail je omdat ik erg verdrietig ben omdat mijn ouders die 83 zijn geen vaccinatie willen voor covid omdat zij een heleboel sessies bijgewoond hebben van hem. Ik ben zo verontrust al een jaar om deze reden en ik zou het liefst zien dat Messing ontmaskerd wordt in de pers zodat zij gaan inzien dat ze inzien dat zij een grote inschattingsfout hebben gemaakt. Zou je me willen mailen over hoe we dit bv aan de pers kunnen laten weten? Ik vind t namelijk schandalig dat hij dit oudere mensen aan doet. Ik hou veel van mijn Ouders maar het laatste jaar kan ik praten als brugman maar zij willen het niet horen dat het niet klopt . Dank en groet Liselotte

  2. Ik kwam nu pas toevallig op deze website door te googlen op Marcel Messing en Holocaust. Ik ben heel blij met deze factchecking. Factchecking en deze factcheking in de wereld brengen is nodig. Ik heb zelf enkele delen van die Code Rood Alarm, die mij overigens zwaar op de maag ligt, gefactcheckt. Om dit zogenaamd manifest helemaal te factchecken is het enorm veel werk. Daarom zou het m.i. goed zijn als we met meerderen elk een deel ervan nemen.

    1. Zoals je ziet, is mijn project om het hele manifest te fact-checken nog lang niet af. Je voorstel om daar met een groepje mensen aan verder te werken om het af te maken vind ik een heel goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *